Zabbix 5.2 vydaný s podporou IoT a komplexného syntetického monitorovania

 

27. október 2020

Vyšla nová vývojová verzia Zabbix 5.2, ktorá prichádza s viac ako 35 novými funkciami a vylepšeniami, medzi ktoré napríklad patrí: 

  • export šablón vo formáte YAML, XML a JSON,
  • nové šablóny pro rôzne aplikácie, Memcached, HAProxy, Asterisk, Oracle,
  • nová podpora IoT – Modbus a MQTT - podporované v Zabbix Agent2,
  • nové integrácie pre alerty
  • možnosť nastavenia time zone v profile používateľa,
  •  testovanie SNMP hodnôt OID v formulári.

„Týmto vydaním sa dostávame bližšie k novej dobe monitorovania. Rozširujeme možnosti Zabbixu o také dôležité funkcie, ako je komplexné monitorovanie založené na scenároch, natívna podpora protokolov IoT a najprísnejšie bezpečnostné štandardy,“   hovorí Alexej Vladishev, zakladateľ a CEO Zabbix.

Zabbix monitoring poskytuje okamžitú integráciu so systémami zasielania správ, ticketov a varovaní. Nové vydanie rozširuje zoznam podporovaných služieb a aplikácií, ktoré je možné bez námahy monitorovať. Zabbix nasadíte jediným kliknutím na cloudových platformách Azure, AWS, Google Cloud, IBM/RedHat Cloud, Oracle, Yandex a Digital Ocean.

Zabbix predstavil nové jednodňové školenia

Spolu s významnými technickými vylepšeniami vydania Zabbix 5.2, prichádza táto spoločnosť so štyrmi novými jednodňovými on-line školeniami zameranými na prehĺbenie znalostí používateľov v konkrétnych oblastiach. Prvé štyri dostupné kurzy budú: „Automatizácia a integrácia so Zabbix API“, „Predbežné spracovanie údajov Zabbix, „ Pokročilá správa zabezpečenia Zabbix “ a „ Pokročilá detekcia problémov a anomálií so Zabbixom “. Nové kurzy budú dostupné on-line od 16. novembra 2020. Celý prehľad dostupných kurzov nájdete na webovej stránke Zabbix

Dostupnosť

Zabix 5.2 je k dispozícii pre nasadenie on-premise aj v cloude.                                                                                                                                                                                   Viac informácií a prehľad funkcií nájdete v dokumentácii na adrese Zabbix.  

O spoločnosti Zabbix

Spoločnosť Zabbix Company sídli v Európe, Japonsku, Rusku, Brazílii a Spojených štátoch. Jej zakladateľom, generálnym riaditeľom a tvorcom produktu Zabbix je Alexej Vladishev. Základnou pracovnou náplňou spoločnosti Zabbix Company je vývoj bezplatného a open-source softvéru na monitorovanie služieb, sietí a aplikácií. Okrem toho spoločnosť ponúka širokú škálu profesionálnych služieb navrhnutých tak, aby vyhovovali jedinečným obchodným požiadavkám každého zákazníka, vrátane implementácie, integrácie, vývoja na mieru a poradenských služieb, ako aj rôznych školiacich programov. Poslaním tímu Zabbix je robiť vynikajúce monitorovacie riešenie dostupné pre všetkých. Prvýkrát bol Zabbix uvedený na trh v roku 2001. Spoločnosť Zabbix ako spoločnosť bola založená v roku 2005 s cieľom poskytovať odborné, technické a podporné služby. Medzi zákazníkov spoločnosti Zabbix patria vládne inštitúcie z rôznych krajín, spolu s najväčšími svetovými telekomunikačnými, finančnými, vzdelávacími či maloobchodnými spoločnosťami. Mnohé z nich sú zahrnuté v zozname Fortune 500.

Ak sa chcete dozvedieť viac, napíšte nám na sales@egroup.sk